ویژگیهای افراد درون گرا و برون گرا

به احتمال زیاد شما نیز واژه های درون گرا و برون گرا را شنیده اید و با معنی آنها آشنا هستید ولی آیا می توانید بگویید شما کدام شخصیت را دارید؟ درون یا برون گرا؟ به این فکر کنید که دوست دارید یک شب ایده آل را برای خود چگونه رقم بزنید؟ برای خوردن غذا با جمعی از دوستانتان به بیرون بروید شرکت کردن در یک کنسرت را تجربه کنید و یا دوست دارید که شام را با یکی از آشنایان صمیمی خود میل کنید و یا غرق خواندن در یک کتاب و یا تماشا فیلم مورد علاقه خود شوید؟ متخصصان در این زمینه سوالاتی دررابطه با عکس العمل ما در برون گرا و یا درون گرا بودن مورد بررسی قرار دادند، خصوصیات شخصی که ترجیح میدهیم چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم، باعث تشخیص شخصیت درون گرا و یا برون گرا میشود و تاثیر آن بر سلامت فردی را آشکار میسازد و گاهی اوقات نیز دلیلی برای انتخاب شخصیت ها برای ازدواج میباشد. برای آشنایی بیشتر با خصوصیات این گونه از افراد در ادامه این مقاله همراه بعلاوه زندگی باشید.

ویژگی افراد درون گرا

معمولا اکثر این گونه از افراد از ایده ها، مفاهیم و خلوت خود انرژی می‌ گیرند‌. علاقه بیشتری به شنیدن دارند و گاهی اوقات نیز می نویسند. کمتر اهل تجربه عملی هستند و از طریق تجارب و تأمل کردن یاد می‌گیرند. معمولا این گونه از افراد ویژگی هایی مانند آرام بودن، کم‌حرفی و محتاط بودن در خود دارند. افراد درون گرا تمایل زیادی ندارند تا در راس توجه ها قرار بگیرند و ترجیح می‌ دهند به جای بازگو کردن نظرات و ارزشیابی آنها در جمع، این کار را در ذهن خود انجام دهند و به نتیجه برسند. با خود مشغله های ذهنی بسیاری دارند و تمایل دارند زمان را بیشتر با تنهایی و صرف وقت برای خودشان سپری کنند. افراد درون گرا رابطه بسیاری ندارند و معمولا با یک یا چند نفر به صورت محدود رابطه دارند. در پیدا کردن دوست و آشنا نیز به کندی عمل می کنند و روابط اجتماعی خود را در سطح محدود حفظ می نمایند. علاقه ایی ندارند تا مسائل شخصی خود را به افراد دیگر بگویند بیشتر دوست دارند در سکوت فکر کنند و به عمق مسائل توجه نمایند. یکی از تفاوت های افراد درون گرا و برون گرا این است که از انجام دادن فعالیت های متعدد به صورت همزمان اجتناب می کنند.

ویژگی افراد برون گرا

افراد برون گرا « extroverted » بر اساس انرژی گرفتن از افراد عمل می‌کنند. افراد برون گرا مهارت های کلامی بالایی دارند و میتوانند با صحبت کردن با دیگر افراد ارتباط خوبی برقرار کنند. اصولاً عملگرا و اهل اقدام هستند و در فعالیت های خود به انجام کارهای گروهی علاقه بسیاری دارند. افراد برون گرا تمایل زیادی به داشتن دوستان و آشنایان زیاد هستند و تا حدودی نیز علاقه به ایجاد آشنایی با افراد غریبه نیز دارند. افراد برون گرا اطلاعات خود را به راحتی در اختیار افراد دیگر قرار می دهند. از اینکه در کانون توجه باشند بسیار لذت می‌برند و در بیشتر زمان ها تمایل دارند تا یک گوینده باشند نه یک شنونده تنها. برای بررسی دیدگاه ها و نظرات خود دوست دارند آنها را با دیگران یا در محیط جمعی مطرح نمایند و به این ترتیب بتوانند به ارزشیابی نظرات خود بپردازند. اگر چه که امکان دارد تعداد زیادی دوست داشته باشند ولی به احتمال زیاد تنها با تعداد بسیار کمی از آنها قادرند رابطه عمیق و با کیفیت برقرار نمایند. مسائل خصوصی خود را به راحتی بروز می‌دهند.

به طور کلی میتوان به موارد زیر بعنوان مهم ترین تفاوت ها بین افراد درون گرا و افراد برون گرا اشاره کرد:

* برون گرا * درون گرا
–     خون گرم هستند

–     اهل حرف زدن و گرم گرفتن

–     افکارشان را با صدای بلند بیان میکنند

–     سریع و بلند حرف میزنند

–     حواسشان زود پرت میشود

–     موضوع را عوض می کنند

–     علاقه به حضور در جمع دیگران دارند

–     در جمع ها خیلی فعالند

–     اهل عمل هستند

–    راحت ارتباط برقرار میکنند

–     با آن ها درباره  موضوعات مختلف حرف بزنید.

–     رفتار آرامی دارند

–     کم حرف

–     تو دارتر هستند

–     اول فکر میکنند بعد عمل میکنند

–     از تنها بودن لذت میبرند

–     کمتر اهل دوستی هستند

–     تمرکز بالاتری دارند

–     از قرار گرفتن در کانون توجه دوری می کنند.

–     با احتیاط هستند

–     گفتگو ها را بدون مقدم آغاز می کنند

–     در مهمانی ها طولانی و مخصوصاً نا آشنا حوصله شان سر می رود.

–     دیر جوش هستند

–     دیر ارتباط برقرار میکنند

–     نظرات خود را به راحتی بیان نمیکنند

درون گرا و برون گرا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا