6 مورد از ترس های کودکان در سنین مختلف

ترس های کودکان در سنین مختلف باهم تفاوت است و شبیه به هم نیستند و این ترس ها ممکن است بر روی اعتماد به نفس و روحیه آنها تاثیر بگذارد به همین جهت می توان داشتن علم کافی نسبت به این موضوع و نحوه برخورد با این ترس ها را بعنوان نکات طلایی در تربیت کودکان در نظر گرفت. بعضی از این ترس‌ها طبیعی هستند و با بیشتر شدن سن کودک از بین خواهد رفت اما بعضی از آنها ممکن است تا سالیان سال در آنها باقی بمانند. در این مقاله از مجموعه بعلاوه زندگی، انواع ترس های کودکان در سنین مختلف را مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.

ترس های کودکان تا قبل از 2 سالگی

1- صداهای بلند

تمام حواس کودکان به طور کامل در این سن رشد نمیکند. با توجه به همین موضوع، صداهای ناگهانی یا بلند باعث احساس ترس (fear) و باعث گریه آنها می‌شود. سیفون توالت، رعد‌ و‌ برق و صدای بوق یا دزدگیر ماشین سبب ایجاد ترس برای کودکان زیر ۲ سال ایجاد خواهد شد. برخی از زمان ها بعد از یکی دو بار ترس از صدای موردنظر، کودکان آن صدا را با مکان خاصی تداعی می‌کنند و حتی ممکن است در بعضی از زمان ها قبل از ورود به آن مکان، شروع به گریه کنند.

2- ترس از غریبه ها

نوزادان تازه‌ به دنیا آمده هم ایت توانایی را دارند تا چهره‌ها را تشخیص دهند و پدر‌ و مادرشان را به غریبه‌ ها ترجیح می‌دهند؛ اما شدید‌ترین اضطراب جدایی از ۶ تا ۸ ماهگی آغاز می‌شود. دکتر داون هوبنر، متخصص فعال در این زمینه، باور دارند که این ترس خوب است؛ زیرا باعث می‌شود زمانی که کودک تازه راه‌ می‌افتد، از پدر و مادرش زیاد دور نشود. اکثر نوزادانی که 3 سال سن دارند، این مرحله از ترس را پشت‌ سر می‌گذارند اما احتمال دارد باز هم از دیدن چهره‌ های غریبه در اطرافشان زیاد خوشحال نشوند.

3- افراد با لباس خاص

لباس‌های مبدل انواع کلاه ها و افرادی که شال و ماسک به همراه خود دارند، می‌تواند یکی از ترس های کودکان در سنین مختلف باشد. این افراد شبیه هیچ کسی نیستند که فرزند شما آنها رو میشناسند و همین باعث می‌شود خطرناک به ‌نظر برسند. حتی اگر شما هم لباس مبدل بپوشید یا ماسک بزنید، کودکان ممکن است شما را نشناسند و و ترس در آنها به وجود بیاید. بنابراین اگر با کلاه جادوگری یا بال وارد اتاقش شوید، قطعا از ظاهر شما احساس ترس خواهد کرد.

ترس های کودکان 3 تا 8 سال

1- ترس از تاریکی

بعد از سال‌ها خوابیدنِ باآرامش در تاریک‌ترین اتاق‌ها، ممکن است سایه و تاریکی به یکی از ترس های کودکان در سنین مختلف تبدیل شود. او در همه لحظه‌ ها، مشغول بررسی‌ کردن محیط اطرافش است و چیزهایی را که می‌بیند در ذهنش حفظ می‌ کند؛ با توجه به همین موضوع، اینکه نتواند چیزی را ببیند برایش دشوار و غیر قابل درک است. در اینجا هم قوه تخیل کودک نقش مهمی دارد. کودکان هر سایه یا صدایی که میشنوند تصور وجود چیزی ترسناک و خطرناک را میکنند و ممکن است نتوانند ترس خود را کنترل کنند.

2- بیماری و عواقب آن

تصور کنید کودک شما در حین بازی یا امور عادی دچار آسیب دیدگی شود. دیگر نمیتوانید با بوسیدن محل زخم و یا دلداری دادن او را آرام کنید. این یکی از ترس های کودکان در سنین مختلف است. ترس از بیمار شدن یا زخمی‌شدن در این سن چند دلیل دارد:

در این سن نه‌ تنها کودک شما بیشتر با محیط اطرافش آشنا می‌شود، برای نمونه صحنه‌ای را می‌بیند و حس می‌کند که دوستش از تاب می‌افتد و لبش زخمی می‌شود، بلکه ذهن کودک در این سن هم به‌حدی رشد کرده است که آخرین دفعه ایی که دچار بیماری و یا آسیب شده است را به خاطر خواهد داشت.

3- ترس از حیوانات

نوزادان و کودکان با توجه به اینکه درک بالایی از حیوانات و موجودات زنده اطراف خود ندارند ممکن است ترس زیادی از حیوانات نداشته باشند اما وقتی پای قوه تخیل هم به میان می‌آید، این ترس شدت بیشتری پیدا می‌کند و یکی از ترس های کودکان در سنین مختلف به حساب می آید. افکار خیالی درباره اینکه موجودی تیزپا و غیرقابل‌ پیش‌ بینی چه کارهایی می‌تواند انجام دهد، برای نمونه می‌تواند من را زمین بزند، چشمانم را بلیسد، با دندان‌های خود گاز بگیرند و افکاری از این دست می‌توانند حتی سگ و گربه‌ های دوست‌ داشتنی را نیز ترسناک جلوه دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا