تعریف افسردگی: راه درمان افسردگی چیست؟

امروزه بیماری افسردگی یکی از بیماری های رایج در بین افراد میان سال میباشد کهبه طور خفیف و یا پنهانی به آن مبتلا هستند و یا قبلا آن را تجربه کرده اند. با توجه به پیامدهای این بیماری یافتن راه درمان و جلوگیری از وقوع آن میتواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. در ادامه این مقاله از بعلاوه زندگی به بررسی این بیماری و همچنین راه های درمان افسردگی خواهیم پرداخت.

افسردگی چیست؟

اما افسردگی (depression) چیست؟ اگر احساس میکنید که شما یا نزدیکانتان به طور طولانی مدتی غمگین هستند و یا نسبت به کاری که قبلا به آن علاقه زیادی داشتند دیگر به علاقه شده اند و یا علائمی مانند کاهش تمرکز، خستگی بیش‌ از حد و حالت‌هایی از این دست را می توان به عنوان مهم ترین نشانه ها و علائم افسردگی دانست. ابتلا به این نوع بیماری ممکن است رفتار و احساسات شما را تغییر دهد و دچار مشکلات هیجانی و احساسی شوید.

بیماری افسردگی مانند بسیاری از اختلال های موجود مثل اختلال دو قطبی یا اختلال تغذیه ایی و … یک اختلال ساده نیست که با کمی مراقبت و درمان کوتاه مدت برطرف بشود بلکه راه های طولانی مدت، مراقبت و پایش مداوم لازم خواهد داشت. اما نگران نباشید؛ با تلاش و روحیه مناسب و همچنین تشخیص به موقع میتوانید این روند را کوتاه تر و راحت تر کنید و زمان بیشتری را از زندگی لذت ببرید. مهم ترین اقدامی که باید در درمان افسردگی انجام بدهید جلوگیری از تشدید آن میباشد. در ادامه به برخی از راه های درمان افسردگی پرداخته خواهد شد.

راه های درمان افسردگی چیست؟

بیماری افسردگی یکی از بیماری هایی میباشد که در دنیای پزشکی راه های درمان برای آن پیدا شده است. راه های درمان افسردگی با توجه به اینکه چگونه و از چه جایی شکل گرفته است میتواند متفاوت باشد. به طور کلی توجه داشته باشید که پزشک متخصص اعصاب و روان است که تشخیص میدهد مهم ترین و تاثیرگذار ترین راه درمان افسردگی چیست و چه کارهایی باید انجام داد.

۱- درمان افسردگی با دارو

 به‌هم‌خوردن تعادل مواد شیمیایی در مغز می‌تواند یکی از مواردی است که میتواند باعث ایجاد افسردگی در افراد شود، از همین رو برگرداندن غلظت این مواد شیمیایی به حد طبیعی، یکی از روش های درمان این اختلال میباشد. این تعادل با مصرف قرص‌های ضد افسردگی ایجاد می‌شود. برخلاف باورهای عمومی قرص های درمان این بیماری مسکن و خواب آور و … نیستند.

باید حداقل بین یک تا دو هفته به طور منظم مصرف داروها را ادامه داد تا بهبودی لازم شکل بگیرد. معمولا در ماه دوم تا سوم مصرف داروها اگر تاثیرات آن دیده نشود پزشکان برای درمان داروهای بیشتر و یا با دوز بالاتری تجویز میکنند. بعد از درمان افسردگی به‌ خصوص افسردگی شدید، معمولاً متخصص از مراجعه کننده می‌خواهد که قرص‌ها را تا ۶ ماه یا بیشتر ادامه دهد. به منظور جلوگیری از عود کردن این بیماری و یا ابتلا مجدد به آن روند درمان ممکن است به صورت طولانی تری ادامه داشته باشد.

۲- درمان به روش غیر دارویی

راهکارهای بسیاری برای کاهش افسردگی وجود دارد گاهی اوقات پزشکان برای درمان آن از روش هایی مانند تحریک الکتریکی یا مغناطیسی و شیوه‌های دیگر برای درمان افسردگی کمک بگیرد. به طور کلی در ادامه برخی از راهکارهای موثر در درمان افسردگی بیان شده است:

  • انجام منظم ورزش و پیاده روی که باعث ترشح هورمون آندورفین که شادی آفرین است، خواهد شد.
  • کنار گذاشتن موسیقی های غمگین و گوش دادن به موسیقی های شاد
  • معاشرت کردن با افراد شاد و شوخ طبع و عدم معاشرت با افراد غمگین
  • رفتن به طبیعت و سفرهای خارج از شهر
  • حل کردن مساله
  • فراموشی خاطرات بد گذشته و سرگرم شدن
  • ایجاد تغییرات در محل کار و زندگی
  • رفتن به خرید به ویژه برای خانم ها
  • توکل کردن به خدا و پیشه کردن صبر و بردباری
  • انجام کارهای خوب و شاد کننده دیگران
  • دوری از ذهنیت منفی و مثبت نگری
  • در لحظه زندگی کردن و عدم نگرانی برای آینده
  • مدیریت زمان
  • نداشتن انتظار نابجا و بیش از حد از خود و دیگران
  • انجام دادن کارهای مورد علاقه و لذت بخش
  • ترک سیگار و دخانیات
  • مدیریت استفاده از تلفن همراه

به طور کلی در زندگی خود سعی داشته باشید که بیشتر به خودتان استراحت بدهید و توقعات از خودتان را کاهش دهید. زمانی که حالتان خوب نیست و دچار مشکلات هستید خودتان را تحت فشار قرار ندهید. تحرک و ورزش (حداقل پیاده‌روی) را فراموش نکنیم. کسانی که به آنها علاقه دارید را زیاد ببینید. به خود برسید و از میوه و سبزیجات تازه در وعده های غذایی خود استفاده کنید. از خواص خوردن ماهی و غذاهای دریایی را در وعده‌ های غذایی غافل نشوید.

تاثیر روانشناس در درمان

راه کارهایی که در بالا گفته شد میتواند در کاهش میزان افسردگی و جلوگیری از بروز آن تا حد زیادی تاثیر گذار باشند اما توجه داشته باشید که توصیه ما در هر صورت مراجعه به یک روانشناس متخصص و باتجربه میباشد. راه کارهای درمان ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد و در هر فردی یک تاثیر مخصوص داشته باشد از همین رو روند درمان برای هرکس متفاوت است. برای مشاوره و پرسش سوالات خود میتوانید با کارشناسان و متخصصان بعلاوه زندگی در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا