در دنیای امروزی مطالعهی ما به خواندن آخرین پست های فیسبوک و توئیتر محدود شده است به طوری که کتاب خواندن خواص بسیاری از آنچه ما در اینجا بدان اشاره می کنیم دارد ولی میتوان بیان کرد که مهمترین فواید کتاب خوانی خواص درمانی و ارامش آن می باشند. اگر شما هم قصد دارید که با فواید بیشتر کتاب خواندن آشنا شوید، در ادامه این مقاله با بعلاوه زندگی همراه باشید.
آثار خواندن کتاب و مطالعه
بهبود عملکرد مغز: یکی از مهم ترین آثار خواندن کتاب تأثیر مثبتی است که بر روی مغز داشته و موجب آن میشود که هوش انسان تقویت یابد، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که بهبود عملکرد مغز به علت تغییرات عصبی و افزایش اتصالات مغزی است که در حافظه عضلانی به وقوع می پیوندد. ذهن انسان یک عضله و مانند دیگر عضلات بدن است، که نیاز به ورزش دارد و به کمک آن سالم نگه داشته میشود. انجام کارهایی مانند حل پازل، خواندن کتاب ها یک راه عالی برای تمرین مغز شما است و سبب سالم ماندن مغز خواهد شد.
توسعه مهارت های تفکر انتقادی: از دیگر فواید اصلی خواندن کتاب توانایی آن در ایجاد مهارت تفکر انتقادی میباشد. به عنوان مثال، خواندن یک رمان رمز و راز ذهن شما را باز می کند. مهارت های تفکر انتقادی هنگامی که به تصمیم گیری های روزمره می رسد، بسیار مهم است. با مطالعه کتاب نیاز پردازش اطلاعات در شما بهبود داده خواهد شد. هرچه بیشتر کتاب مطالعه کنید، میزان درک شما از محیط اطرف بیشتر خواهد شد.
بهبود مهارت های نوشتن: هر چه بیشتر مطالعه کنید توانایی شما در نوشتن نیز بالا خواهد رفت. اکثر نویسندگان موفق، با خواندن کتاب های بسیار و همچنین آثار دیگران، تخصص خود را به دست آوردند. بنابراین، اگر قصد دارید یک نویسنده بهتر شوید و یا این مهارت در شما افزایش یابد، کتاب خوانی را شروع کنید.
سبب افزایش تمرکز: در زندگی امروزه ممکن است ذهن شما تمرکز لازم را نداشته باشد و اکثر تایم خود درگیر مسائل کاری و یا زندگی خود باشید. کتابخوانی کمک میکند تا ذهن شما از یکنواختی خارج شود. فردی که علاقه مند مطالعه است از انجام این کار احساس خستگی نخواهد کرد، زیرا این یک راه عالی برای از بین بردن خستگی و تفکرات منفی ایجاد شده در طول روز است.
گسترش دایره واژگان: میتوان گفت که مطالعه کتاب علاوه بر گسترش ادبیات و دانش شما، سبب افزایش دایره واژگان نیز خواهد شد. جالب است بدانید یک پیشگام حوزهی مطالعه به نام کیت استانویچ در دهه 1990، به کمک چند نفر از فعالان در این حوزه ده ها مطالعه و بررسی برای ارزیابی رابطه مهارتهای شناختی، واژگان و … با کتابخوانی انجام دادند. سرانجام مشخص شد که افرادی که مطالعه دارند حدود 50 درصد واژگان بیشتر و 50 درصد بیشتر علم و آگاهی مبتنی بر واقعیت دارند.
مطالعه کتاب مانع ایجاد بیماری آلزایمر: افرادی که دوست دارند مطالعه کنند و به حل جدول کلمات متقاطع بپردازند، درصد ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها پایینتر از دیگران است؛ مغز انسان همانند دیگر اعضای بدن، نیازمند ورزش و انجام فعالیت مناسب است و بهترین گزینه برای آن مطالعه میباشد.