شاید شما هم تصور میکنید که داشتن تفاهم و شباهت ها در زندگی باعث ایجاد زندگی موفقی خواهد شد اما با این حال در همه مواقع شباهت مناسب نیست؛ به طور مثال تصور کنید که دو نفر از لحاظ ویژگی های شخصیتی هر دو شبیه به هم خودشیفته هستند و طرح واره های استحقاق دارند، این افراد در زندگی با هم مشکل های زیادی خواهند داشت چون هر دو دنبال اثبات برتری خود، بی توجهی به احساس دیگری و تلاش برای تسلط به فرد روبروی خود هستند بنابراین، این نوع شباهت ها پیش از ازدواج نه تنها مفید نسیت بلکه باعث ایجاد مشکل در زندگی نیز خواهد شد. به طور کلی توصیه میشود که چند نوع از افراد باهم ازدواج نکنند که در ادامه این مقاله به بررسی آن پرداخته شده است.
ازدواج فردی مسئولیت پذیر و وظیفه شناس با فردی شلخته و بی انگیزه: هرچند که در ظاهر تصور میشود این دو ویژگی در کنار یکدیگر مکمل هم هستند اما در واقع اینطور نیست و افرادی که وظیفه شناس و منظم هستند نمیتوانند افراد شلخته و بی انگیزه را تحمل کنند مخصوصا اگر بحث ازدواج در میان باشد.
بی ثباتی هیجانی: ازدواج دو فردی که ثبات هیجانی ندارد اصلا توصیه نمیشود به دلیل آنکه هر دو دارای مشکلات هیجانی و عاطفی هستند.
درونگرایی /برونگرایی: ازدواج افرادی که به صورت افراطی در دو سر طیف قرار دارند مشکل ساز خواهد بود چون از نظر تفکرات و علاقه مندی ها و همچنین نحوه رفتار با موضوعات مختلف و روابط بین فردی تفاوت بسیار زیادی با هم دارند.
انعطاف پذیری و باز بودن: ازدواج دو فردی که یکی تنوع طلب و تجربه گرا و ریسک پذیر هستند و دیگری محافظه کار و بسته، مشکلات ساز خواهند بود.
توافق و سازگاری اجتماعی: توصیه میشود بهتر است که ازدواج افرادی که از لحاظ سازگاری اجتماعی با هم در اختلاف دارند صورت نگیرد. نمره ی پایین معمولا با ویژگی اختلال شخصیت خودشیفته، ضد اجتماعی و پارانوئید همراه است.